ΑρχικήΔιαιτητικά Γευστικά ΓλυκάκιαΤιραμισού Λευκή Με Φράουλες

Τιραμισού Λευκή Με Φράουλες

Τιραμισού λευκή με φράουλες, ένα εορταστικό γλυκό εμπνευσμένο από το αγαπημένο μας τιραμισού και προσθήκες μοναδικών υλικών για το τέλειο γευστικό και οπτικό αποτέλεσμα!

Για τη λευκή τιραμισού με φράουλες θα χρειαστείτε

  • 28 μπισκότα σαβαγιάρ

Για το σιρόπι φράουλας

  • 400 γρ καθαρισμένες φράουλες
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 200 ml χυμό φράουλας

Για την κρέμα τιραμισού

  • 600 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 μλ κρέμα γάλακτος για την σαντιγί

Για την επικάλυψη της λευκής τιραμισού

  • 10 τμχ φράουλες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος για την σαντιγί
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Λευκή Τιραμισού Με Φράουλες – Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το σιρόπι φράουλας…

  1. Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μούλτι με την ζάχαρη, το λεμόνι και τον χυμό φράουλας, τα πολτοποιούμε και τα μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε απ’ τη φωτιά, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Συνεχίζουμε με την κρέμα της τιραμισού…

  1. Βάλετε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε ελαφρά στη μέση ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  3. Προσθέστε το κονιάκ και εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί.
  5. Προσθέτουμε λίγο από το μίγμα τυριού στην σαντιγί, ανακατεύουμε ελαφρά και στην συνέχεια το προσθέτουμε όλο στο μπολ με την κρέμα τυριού.
  6. Με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατέψετε απαλά από κάτω προς το κέντρο.

και ολοκληρώνουμε με τη συναρμολόγηση της λευκής τιραμισού!

  1. Βουτήξτε 14 μπισκότα σαβαγιάρ, (θα χρειαστεί να κόψετε ένα κομμάτι μικρό ώστε να μην εξέχει πολύ απ’ το τσέρκι) ένα προς ένα στο σιρόπι φράουλας.
  2. Μετά από αυτό αραδιάσετε τα μπισκότα στο κάτω μέρος ενός πυρέξ (20 Χ 20) ή σε τσέρκι 20cm.
  3. Καλύψετε τα μπισκότα με μια μεγάλη ποσότητα κρέμας, περίπου την μισή ποσότητα της κρέμας.
  4. Βουτήξετε τα υπόλοιπα 14 μπισκότα σαβαγιάρ στo σιρόπι φράουλας, και αραδιάσετε τα πάνω από την κρέμα.
  5. Απλώσετε την υπόλοιπη κρέμα φιλαδέλφειας πάνω στα μπισκότα
  6. Γαρνίρουμε με σαντιγί και από πάνω φράουλες.
  7. Βάλετε το στο ψυγείο για 3 ώρες.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − 11 =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ